Bio-Eco Gecertificeerd

WAAROM BIOLOGISCH?

De keuze voor biologische producten is in de eerste plaats een moreel verantwoorde keuze, die past bij het streven van Lakshmi naar betrokkenheid en samenhang met de natuur. Daarnaast zijn biologische producten effectiever doordat de ingrediënten meer overeenkomen met de van nature in ons lichaam aanwezige stoffen. Een biologische productiemethode houdt in dat er bij elke stap rekening gehouden wordt met het gehele ecosysteem. Er worden geen genetisch gemodificeerde organismen (GGO’s) gebruikt, en de productiemethode voldoet aan strenge criteria om het milieu, mensen en dieren te beschermen.

De producten van Lakshmi worden aan de hand van de strenge criteria van de biologische productiemethode geproduceerd en zijn gecertificeerd door AIAB. Lakshmi maakt bij de productie alleen gebruik van natuurlijke ingrediënten verkregen uit op biologische en biologisch-dynamische wijze geteelde planten of wilde planten, waaronder: phyto-extracten, essentiële oliën en bloemenwater uit aromatische planten. Lakshmi producten zijn zeer huidvriendelijk, bevatten een plantaardige emulgator en 100% koudgeperste plantaardige oliën.

TRANSPARANTE BIO-ECO CERTIFICERING

Na zeer strikte controles zijn de Lakshmi-producten gecertificeerd door de eco-organische certificeringen van het AIAB (Italiaans Instituut voor Organische Landbouw), die menselijke en milieu bescherming garandeert en alleen het gebruik van grondstoffen van natuurlijke oorsprong met een verminderd milieueffect accepteert. (Voor meer info, bezoek www.aiab.it) Daarnaast gebruikt Lakshmi alleen ingrediënten verkregen uit planten die worden gekweekt met biologische, biodynamische en wilde landbouw. Deze bevatten bijvoorbeeld phyto-extracten, bloemenwateren van aromatische planten, plantaardige emulgatoren, koudgeperste plantaardige oliën van de eerste koude persing en 100 procent pure essentiële oliën.

DUURZAAMHEID EN ETHISCH

WAT BEVATTEN DE LAKSHMI-PRODUCTEN WEL? Actieve principes gecertificeerd als organisch; Heerlijke natuurlijke geuren verkregen uit plantensynergie, essentiële oliën en natuurlijke plantaardige extracten; Ecologische verpakking; Verpakking van ecologische cellulosevezels verkregen uit duurzaam beheerde bossen; Planten uit biodynamische en organische teelt en wilde planten; Conserveermiddelen toegelaten door certificerende instanties: grapefruitzaad extract, vitaminen A, E, C en essentiële oliën; 100% pure en natuurlijke etherische oliën; Het eindproduct en de ingrediënten zijn nog nooit op dieren getest; Koudgeperste plantaardige oliën; Belangrijke Ayurvedische kennis; Kiemliposomen die de kostbare, hydraterende, voedende en herstructurerende stoffen aan de dermis dragen; Plantaardige extracten voor een effectieve en evenwichtige werking zonder bijwerkingen.

WAT BEVATTEN DE LAKSHMI-PRODUCTEN NIET? Lege vulmiddelen zoals Paraffine & Minerale oliën; Tensiden (SLS/SLES); PEG’s; Siliconen; Acrylaten; EDTA; BHT; BHA; PPG; Organische halogeenverbindingen; Propyleenglycol; Parabenen; Isomethylisothiazolinon; Petrolatums (minerale oliën); Natriumlaurylsulfaat; Synthetische kleurstoffen; Componenten van dierlijke oorsprong; Chemische conserveringsmiddelen; Nano techniek (zonbescherming);

Lakshmi is tegen genetische manipulatie en gebruikt alleen niet-transgene componenten. Onze verpakking bevat geen PVC. Lakshmi kiest om grondstoffen te gebruiken, zoals glas of recyclebaar plastic. Het papier dat wordt gebruikt, is FSC gecertificeerd en komt uit bossen die worden beheerd volgens strenge milieu-, sociale en economische normen. Bescherm bossen, ze zijn een verlenging van onze longen!

Afspraak maken