Voetreflexologie

WAT IS VOETREFLEXOLOGIE?

Voetreflexologie is een natuurlijke manier om het evenwicht van de persoon te herstellen of te ondersteunen op zowel fysiek, emotioneel en energetisch vlak. De reflexzones op de voet staan in verbinding met organen en weefsels in het lichaam. Deze zones worden gemasseerd met de duim en de vingers via drukpunttechnieken. Het lichaam wordt terug in balans gebracht doordat er een vrije energiedoorstroming is mogelijk gemaakt. Deze doorstroming in het lichaam is de basis van onze gezondheid.

De reflexologie is een duizenden jaar oude therapievorm. De reflexoloog behandelt je hele lichaam door druk uit te oefenen op welbepaalde reflexpunten (vooral op de voet(zool) en de hand(palm)). Deze reflexpunten vormen een soort spiegel van de verschillende onderdelen van je lichaam.
Door druk uit te oefenen op deze reflexpunten prikkelt de reflexoloog het corresponderende weefsel, orgaan, klier of lichaamsdeel. Deze prikkel zorgt voor een betere doorbloeding, stimuleert de afvoer van afvalstoffen via het lymfesysteem en harmoniseert het meridiaanstelsel. Zo herstel je het natuurlijke evenwicht en help je het lichaam zichzelf te genezen. 
  
  
Voetreflexologie
The most important time in the world is the time you make for yourself